nb1

Szavazás

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

sportminusz

Sporthírek kicsit másképp!...

Friss topikok

  • dr. Wilbur Swain: nagy gecó ez az Arshavin jó a blog ;) (2008.07.16. 19:36) A nap videója

Linkblog

Felébredt az EB után a honi játékospiac: jövés-menés az NB1-ben (1.)

2008.07.05. 16:15 | Janga | Szólj hozzá!

Véget ért az EB, mindenki kiheverte a spanyol náthát, így a magyar futballszurkolók szeme ismét az NB1-ben történő játékosmozgásra figyel, már aki nem szarja le vagy épp van élete. A jobbnál "jobb" edzőmeccsek hevében nézzük, mi történik a legjobb 16 magyar csapat háza táján jelenleg:

Az újonc kecskemétiek egyenlőre azzal vannak elfoglalva, milyen jó világ köszöntött rájuk az új névszponzor érkezésével. Nem szeretnék párhuzamot vonni a csapat mezszíne és egy hulladékgazdálkodási cég között, de ha mégis bele szeretnék menni azt mondom: jó helyen van a cég Kecskeméten. Átigazolások terén egyenlőre csend van, egyedül a Fradi csatárposztját kungfu tehetsége miatt feláldozó Ndjodóra fáj a foguk, de konkrétum még semmi. Távozók sem nagyon vannak, úgy látszik Kecskeméten a tavaszi sikercsapat megtartása a cél.

A nyugatról feljutó Haladásnál viszont annál nagyobb a mozgás. Az Arsenal elleni meccs lázában égő szombathelyi gárdánál nem úgy néz ki, hogy sikerül úgy megerősíteni a csapatot, hogy kitömjék az ágyusokat, de az tuti, hogy mez sem kell hozzá, hogy majd megkülönböztessük ki kivel van, hiszen az egy fekete-fehér tv-ben is tisztán látható majd. A vezetőség mindenesetre nem bízza a véletlenre: leigazolták a kapus Szép Tamást Ajkáról, és szó van az Anderlecht kötelékébe tartozó elefántcsontparti Niankou Paul Armand szerződtetéséről, aki támadóként bevethető.

Ha nincs Sopron-kizárás és Tatabánya-mélyrepülés, akkor nem igazán foglalkoznék most a Siófokkal. Viszont így a Beach House mellett az újabb NB1-es szezonnak is örülhetnek Siófokon, na meg az exemtékás Ladóczki Istvánnak, aki aláírt Siófokra. A Honvéd kölcsönadta egy évre a kevés játéklehetőséghez jutó Koós Gábort, Milinte Árpád pedig Kaposvárról érkezett kapusposztra. Még korábban kiderült hogy Újpestről Györök Tamás Siófokon folytatja, csakúgy, mint Hegedűs Gyula, aki a Diósgyőrnek nem kellett, a Siófoknak úgy néz ki igen, ami elég ciki. De a nyár nagy igazolása a Balaton-parton az edző személye, Détári Lajos, aki megunta, hogy Görögországban mekkora sztár, és inkább hazajött edzősködni, mert itt szinte mindenki utálja. Távozik a csapattól a folyamatos mellőzést sérelmező kapus Sánta András.

A legnagyobb mozgás -persze csak a játékospiacon- Diósgyőrben tapasztalható. A vezetőség búcsút intett Dénes Zsoltnak, Elek Norbertnek, Kassim Guyazounak, Hegedűs Gyulának, Mogyorósi Józsefnek, Nagy Tamásnak és Virág Aladárnak. A piros-fehér mezt lilára cserélte Simon Attila, a diósgyőriek házi gólkirálya, hogy részese legyen egy újabb újpesti égő szezonnak. A csapat emblematikus figurája, Vitelki Zoltán szögre akasztotta, végre belátta, hogy nem tud segíteni a csapatnak, de legalább így már nem is árt nekik. Úgy tűnik viszont, Miskolcon két átigazolási vonal kezd kialakulni, sajnos egyik sem jobb, mint a másik: szerb és szegedi. Érkezett a középhátvéd posztra Boris Milicic a Javor Ivanjica csapatától, Srdjan Stanic a Hajduk Kula együttesétől a középpályára, és a változatosság kedvéért szerb nemzetiségű csatár, Duska Vranesevic is aláírt. A szegedi vonalat képviseli az U19-es válogatott középpályás Burány Zoltán, a védő Kreizler Károly és arab származású, de magyar állampolgár Gahwabi Nebil, akit sokan C. Ronaldóhoz hasonlítanak. Hogy a klub előljárói fokozzák a bábeli zűrzavart, leigazolták Pápáról a franci állampolgárságú középpályást, Eoluge Ahodikpét. Ha valaki látta már őt rájöhetett milyen egy igazi ,,francia". Hogy azért valaki beszéljen magyarul, jött a Szolnoktól Gohér Gergő, a vecsési fiatal kapus Somodi Bence, és az eddig MTK szolgálatában lévő, de miskolci kötődésű fiatalember, Takács Péter. Lesz dolga  Vágó Attila vezetőedzőnek, az egyszer biztos.

Ha a DVTK-nál járékosáramlat, akkor a REAC-nál állóvíz. Rákospalotán ugyanis inkább a játékoskeret megtartásán, és kiégett focisták leigazolásán fáradoznak. De mivel ezeket a kiöregedett magyar sztárocskákat nehéz meggyőzni, hogy elfelejtettek focizni, és ezért nem kell baszottsok pénzt elkérni, ezért a REAC-nak még nem sikerült senkit sem leigazolnia. De jó úton halad a meggyőzés Lisztes Krisztiánnal, aki ennek a hihetetlenül gyenge Fradinak sem kellett, de a kék-sárgáknak annál inkább. Hátha elérik a 38-as átlagéletkort. Az pedig maximálisan Aczél Zoltán vezetőedzőnek köszönhető, hogy ezzel a játékospolitikával sikerült évről-évre elkerülni a kiesést.

Pakson sincs nagy élet, hiszen csupán a görög harmadosztályban sem túl sikeres Sipeki Istvánt és a Vasas kacsalábú védőjét, Pandur Pétert sikerült eddig leigazolni, és egyenlőre a Szparihoz távozó Belényesi helyettesét keresik gőzerővel. Lehet a problémát úgy fogják megoldani, hogy eladják a Fradinak Márkus Tibort is, amivel nagyjából azt fogják elérni, hogy a következő utáni szezonban sem lesz Paks-Ferencváros rangadó, hacsak a Paks nem esik ki...

Nyíregyházán egyenlőre semmit nem kapkodnak el, hiszen a már említett Belényesin kívül csupán a román Bogdán Apostut és a barcikai Odrobéna Pétert sikerült szerződtetni, utóbbinak a neve is elárulja, hogy nem nagy bolt. De legalább még nem távozott senki. Úgy hírlik, mivel a Szparinak partneri viszont sikerült kialakítani a Dinamo Kijevvel, úgy hamarosan ukránok lephetik el a kelet-magyarországi gárdát, legalább annyira, mint az Újpestet annak idején a feyenoordiak.

A Vasasnál inkább a keret értékes tagjainak a megtartásán van a hangsúly. Ezenkívül érkezett az Újpestről páros lábbal kirúgott Szalma Pál a kapuba és a portugál ligából mellőzöttsége miatt távozó kutyaütő csatár Gyánó Szabolcs. Említettük, hogy távozott Angyalföldről a hátvédsor oszlopos tagja Pandur Péter, aki inkább Paksot választotta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr83554643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása