nb1

Szavazás

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

sportminusz

Sporthírek kicsit másképp!...

Friss topikok

  • dr. Wilbur Swain: nagy gecó ez az Arshavin jó a blog ;) (2008.07.16. 19:36) A nap videója

Linkblog

Mi történt eddig az első 6 csapat háza táján? jövés-menés az nb1-ben (2.)

2008.07.06. 15:36 | Janga | Szólj hozzá!

A tulaj Hemmingwaynek volt dolga rendet tenni a Honvédnál, hiszen az előző szezon tavasza pocsékra sikeredett a remek ősz után, amit a honvédos drukkerek pár repülő söröskorsóval jutalmaztak. A címzett pedig Hemmingway volt. A nagytakarítást nem is lehetett volna jobban kezdeni, mint a két nagyszájú, de legalább focizni nem tudó spíler Bárányos és Pomper elküldésével. A két törzsgyökeres német is távozott a csapattól, Yusuf Adewumni és Veledar Esad nézhet új munkahely után. A "Végy egy jó kapust!"  szlogent Hemmingway annyira komolyan vette, hogy azt is hozzátoldotta: "rúgd ki a szart!", azaz felbontotatta Pascal Borel szerződését és leszerződtette Rabóczki Balázst. Koós Gábor kölcsönbe egy évre Siófokra igazolt, Bojtor érkezett, na meg Maróti Béla a Kaposvártól. Az új edző pedig Pölöskei Gábor, aki garantáltan nem fog visszapofázni Hemmingwaynek, mint nem rég Supka. Már csak a nézőtérre kéne igazolni a Honvédnak, mert hiába a jó csapat, ha nincsenek nézők, ugyanis a kedves klubtulajuk már kitiltotta a fél stadiont.

Ha már Supka Attiláról szó esett, nem maradt sokáig munka nélkül, a ZTE szívesen látja a kispadon. A zalaegerszegieknél egyenlőre nincs nagy mozgás, még mindenki amiatt siránkozik, hogy nem jön a Cvezda edzőmeccset játszani, és még mindenki várja a megváltó főszponzort, akit már hónapok óta várnak. Pedig nincs rossz költségvetése magyar szinten így sem a zetének, de ezt nem igazolja a megszerzett játékosok személye. A Manchester verésében nagy szerepet játszó, de még Cipruson sem kellő Szamosi Tamás tért vissza, és érkezett Petneházy Márk a középpályára. Szabadlistára tették Molnár Balázst, Lovre Vulin pedig a cseh Liberecet választotta.

Az előző idény sikercsapata, a Kaposvár követné idén is a trendet, hogy megtartsa legjobbjait, de ez idén nem nagyon fog sikerülni, hiszen már Pintér Attila Győrben, Maróti Béla Kispesten, Milinte Árpád Siófokon kötött ki, és élénk az érdeklődés Alves, da Silva és Oláh Lóránt iránt. 3 szolnoki legény érkezett a helyükre: Bogdán Gábor, Pintér László és Farkas Krisztián. Ez elég gyér eddig, valjuk be és ez azért érthetetlen, mert elvileg egy tőkeerős szponzor érkezett a csapathoz. Szegény Prukner most aztán korrepetálhat fociból, bár bukásesélyes a dolog.

Fehérváron a jó öreg Mezey dobogóra igéri a következő idényben a Vidit, lássuk mit intézett ezügyben eddig: távozók nem igazán vannak, csupán Horváth Gábor próbálkozik a Fulhamnél és állítólag Nagy Dánielt a Dinamo Zagreb hívja. Érkezett a csapathoz Palkó Dávid, aki a Sopronban játszott, amikor még létezett. Két tehetségesnek mondott 18 éves srác, Czuczi Mátyás és Kovács Tamás az első hírmondója a Puskás Akadémiának Fehérváron. Az FK Banat két utánpótlás-válogatott játékosa Goran Vujovics és a kapus Nenad Filipovics a fejér megyei együttest választotta, és Ilja Radovics, a 23 éves montenegrói is a Vidi-mezre mondott igent. Majd kiderül, mire lesz ez elég.

Újpesten nem bízzák véletlenre a csapatépítést, a biztonság kedvéért kirúgták a fél csapatot: Sasa Radulovic, Sadjon Haman, Szalma Pál, Denis Dourandi, Györök Tamás, Juhár Tamás, Regedei Csaba, Juhár Tamás, Böjte Attila, Vituska István, Freud Gábor és Tolnai Tamás nézhetett új csapat után, de talán a legnagyobb érveszteség a lila szurkolóknak (csak nekik persze) az emblematikus figura Kovács Zoltán elűzése. Volt is nagy lázadozás az újpestieknél, olyannyira, hogy még tűntetést is szerveztek.. Az már hamarabb kiderült, hogy az exdiósgyőri Simon Attila Újpestre igazolt. Ő biztos nem örült annak, hogy Rajczi Pétert is sikerült megszerezni, de nem azért volt ez annyira nehéz, mert az olasz Pisa annyira ragaszkodott volna hozzá, hanem mert egekbe szökő gázsit kért. Megállapodtak még a lilák Josip Cutukkal, a 23 éves bosnyák védővel. Tisztán látható, hogy a Megyeri úton nem alakult még ki a végleges keret, de akárhogy is nézzük, nagyobb összegben mernék fogadni, hogy ebből idén sem lesz bajnokcsapat.

Győrben az UEFA kupára gyúrnak Egerváriék. Kovács Zoli klubhűségéről tett tanubizonyságot azzal, hogy szinte azonnal elfogadta a győriek ajánlatát. A 4 folyó városában minden évben bepróbálkoznak egy fantasztikusan beharangozott szlovák válogatott játékossal, idén Mario Bicak érkezett, aki védőposzton bevethető. Csakúgy, mint a már említett Pintér Attila, aki Kaposvárról érkezett.

Az előző évad ezüstérmese szintén uefázhat. A DVSC sem túl aktív eddig a piacon, Varga Zoltán érkezett a REAC-tól, Czanik Károly az Integrálból. Dragan Vukmir nem hosszabította meg a szerződését, Thierry Issiémou viszont nem önként távozott a Lokiból, csakúgy, mint Daniel Chigou. 

A bajnok MTK-nál nyíltan kimondták, hogy csak a BL-selejtezőből való kiesés után adnák el legjobbjaikat és építenének új csapatot. Ami undorító, mert eleve lemondtak a BL-be kerülésről, ami hamar el fog következni, a Fenerbahcén elég nehéz lesz túljutni. Így bárki bármit is mond, nem lesznek piackésebbek a játékosok, ráadásul sanszos, hogy kicsúsznak az átigazolási időszakból. Na mindegy, ő bajuk. De akárhogyan is nézzük, nem szolgálja a bajnokcsapat játékospolitikája a magyar futball érdekeit, arról nem is beszélve, hogy elég ciki lesz a Fener ellen a 2000 néző. Tegyük hozzá azért, hogy ez a csapat az elmúlt idényben lefocizta az egész magyar élvonalat, azért is sajnálatos, hogy mindezt azért, hogy túladjanak minden kulcsjátékoson. Azért 1-2 pénzért megvett játékos minden idényben becsúszik, most példának okáért Nagy Gábor a Haladástól, akiért nem kevesebb, mint 5 emtékás fiatalalt adtak a szombathelyi gárdának.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportminusz.blog.hu/api/trackback/id/tr14555752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása